Trappor & Gradänger / Kubbtrappor

Kubbtrappor från Almedalsgolv

Våra kubbtrappor tillverkas av L-formade sättsteg och hela plansteg som levereras måttanpassade och färdigslipade från fabrik. Sättstegen går över kanten och möter plansteget vilket ger intrycket av att hela volymen är genomgående av massivt trä. En integrerad kontrastmarkering tillverkas enkelt genom att använda ett kontrasterande träslag, exempelvis rökt lärk i en trappa av gran

Trapporna slipas och ytbehandlas antingen på plats eller levereras färdigslipade och ytbehandlade fån fabrik, alltid tillverkat och måttanpassat unikt för varje projekt.

Produktinformation & Tekniska anvisningar 

Behöver du ingående information om förutsättningar, underlag, läggning mm hänvisar vi dig till vårt dokument Kubbtrappor.

Du hittar dokumentet här

Skapa unika trappor

Genom åren har vi levererat en mängd kubbtrappor och gradänger. Ingen är den andra lik. Tack vare stor flexibilitet i tillverkningen kan vi ta fram det mesta när det kommer till val av träslag och storlek, alltid anpassat efter projektets förutsättningar.

Några av våra senaste levererade kubbtrappor:

Exempel på kubbtrappor

Vi levererar kubbtrappor helt anpassat efter projektets mått och förutsättningar, med eller utan gradäng. Gradängtrappor görs med infällda trappsteg eller med utanpåliggande trappsteg. Utanpåliggande trappsteg kan levereras som lösa ”lådor” vilket förenklar läggningen och är en billigare lösning jämfört med gradängtrappa med infällda trappsteg.

Plansteg

Planstegen levereras måttanpassade från fabrik och består av kubbitar som är limmade på korkgummimatta. De levereras alltid med ett litet övermått som skall sågas till på plats.

Sättsteg

Sättstegen består av L-formade kubbitar som går över trappkanten och möter plansteget. Sättstegen levereras måttanpassade från fabrik limmade på en korkgummimatta.

Sidostycke / Gavel

Sättstegen kan även tillverkas som sidostycken och gavlar för att ge intrycket av att hela volymen är i trä. Precis som övriga delar levereras hörn och gavlar måttanpassade från fabrik.

Kontrastmarkering

Till våra kubbtrappor kan vi leverera en rad olika kontrastmarkeringar. Vi använder ett kontrasterande träslag i kontrastmarkeringen. Exempelvis Rökt Lärk till furu, gran eller lärk.

Läs mer om kontrastmarkering i vårt dokument Kubbtrappor

Produktinformation & Tekniska anvisningar 

Behöver du ingående information om förutsättningar, underlag, läggning mm hänvisar vi dig till vårt dokument Kubbtrappor Produktbeskrivningar & Tekniska anvisningar.

Läggning

Se vår film från monteringen av gradängtrappa eller läs läggningsanvisningar i vårt dokument med Produktbeskrivningar & Tekniska anvisningar.

Se hur vår kubbtrappa med gradäng monteras här. (Länk till Vimeo.)