Om Almedalsgolv

Över 25 år med massiva trägolv

Almedalsgolv började som golvbutik och golventreprenad i stadsdelen Almedal i Göteborg. Sedan femton år tillbaka arbetar vi enbart med tillverkning och försäljning av massiva trägolv och levererar främst till offentlig miljö.

Lika viktigt som att våra produkter håller mycket hög kvalitet är att vi också besitter rätt kompetens och expertis för att kunna hjälpa er vid alla tänkbara tekniska frågor. Med lång erfarenhet av massiva trägolv kan vi bistå med kompetens inom alla skeden från förutsättningar till läggning och underhåll. Vi är väldigt trygga i vår produkt och i vår förmåga att leverera anpassade, fantastiska trägolv.

Almedalsgolv levererar massiva trägolv med spårbarhet av typerna Tiljor, Kubb, Industriparkett och Parkettstav. Vi tar även fram trappor och gradänger i massivt trä. Inga laminat, inga substitut, inget som säger klick.

Välj rätt golv till projektet

För ett lyckat resultat av rätt golv i rätt miljö ser vi gärna ett nära samarbete mellan oss, arkitekter och brukare. Kanske ska golvet matchas ihop med en trappa i samma material, eller kanske friser och gradänger? Finns det särskilda krav på ljuddämpande egenskaper eller ska golvet klara hårt slitage? Oavsett vilka krav som ställs har vi ett trägolv för er!

Som specialister på massiva trägolv ger dig gärna tips och vägledning i valet av trägolv till ditt projekt. Att hitta rätt golv anpassat efter projektets behov och förväntningar är helt avgörande för ett lyckat slutresultat. Hos oss får ni möjlighet att diskutera underlag, förutsättningar, skötsel, underhåll etc.

”Vi är väldigt trygga i vår produkt och i vår förmåga att leverera anpassade, fantastiska trägolv.”

Stor flexibilitet och unika möjligheter

Almedalsgolv strävar efter att hålla traditionella hantverksmetoder vid liv, samtidigt vill vi vara med att utveckla och förnya användandet av massivträ.

Vi gillar när ni som arkitekter hör av er till oss med annorlunda idéer och udda beställningar. Trappor, väggar, tak, lös inredning, allt är möjligt tack vare våra råämnen, vår gedigna kunskap om trä och vårt breda kontaktnät av duktiga hantverkare och golventreprenörer.

Rita egna mönster, laborera med ytbehandlingar och bredder, det går att variera i oändlighet…

Varför Almedalsgolv?

– Vi värnar om småskalig tillverkning och genuint trähantverk.

– Vi fokuserar på massivt trä, punkt, och har så gjort i över 20 år.

– Sveriges största utbud av unika fabriksbehandlade golv. Ingen slipning eller ytbehandling behövs på plats.

– Snygga och innovativa lösningar för trappor och gradänger till alla våra golv.

– Möjlighet till stor flexibilitet i tillverkningen.

– Sveriges största utbud av kubbgolv och fabriksfärdiga massiva tiljor, stav och industriparkett.

Vårt miljöarbete

– Allt råmaterial kommer från europeiska skogar.

– Tillhandahåller PEFC- och FSC-certifierat råmaterial.

– Råmaterial med spårbarhet.

– Våra golv uppfyller kraven för flera miljöbedömningssystem så som BREEAM, LEED, Miljöbyggnad med flera.

– Våra golv finns bedömda hos Byggvarubedömningen och SundaHus.

Ett handarbete

I en tid av massproduktion och storskalig tillverkning värnar vi istället om småskaligt, genuint hantverk som tillåter större flexibilitet och möjlighet till fler udda och säregna produkter. Alla våra golv tillverkas unikt för varje projekt och varje bräda hanteras manuellt genom hela tillverkningen, ett hantverk från början till slut. Oavsett om det gäller brädor, kubb eller industriparkett så strävar vi alltid efter den bästa möjliga kvaliteten, i alla led, från råmaterial till leverans.

”Alla våra golv tillverkas unikt för varje projekt och varje bräda hanteras manuellt genom hela tillverkningen, ett hantverk från början till slut.”

Råmaterial med spårbarhet

Vi levererar massiva trägolv av mycket hög kvalitet. Råmaterialet kommer uteslutande från europeiska skogar. All vår gran och furu levereras av Södra, från svenska skogar. För oss är det en självklarhet att vårt råmaterial kommer från spårbara skogsbruk. Vi avstår från att hantera exotiska träslag då det är svårt att kontrollera ursprunget för dessa material som inte är PEFC- eller FSC-certifierade.

 

Hållbara golv

Vi tillhandahåller PEFC- och FSC-certifierade trägolv med spårbarhetscertifiering. Målet med PEFCs spårbarhetscertifiering är att tillhandahålla en pålitlig och trovärdig metod för att se var råvaran kommer ifrån. PEFCs spårbarhetsstandard är en internationell standard och gemensam för alla PEFCs nationella certifieringssystem.

Vår Industriparkett Design 2.0 är sedan en tid certifierad av FSC. Att välja en produkt med FSC märkning innebär ett aktivt miljöval, ett tryggt val där FSC-märkningen säkerställer att träet kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk som på bästa sätt tar hänsyn till miljön och sociala förhållanden.

Du kan även hitta våra produkter hos Byggvarubedömningen.

Läs mer om vårt miljöarbete här