Våra trägolv / Kubbgolv

Kubbgolv från Almedalsgolv

Kubbgolv tillverkas som klossar av massivt trä som läggs med ändträet uppåt och hellimmas mot underlaget. Formspråket är helt unikt med oändliga variationsmöjligheter och golven har en enastående slitstyrka. Kubbgolven är också kända för mycket goda akustiska egenskaper och har bra ljudabsorptionsförmåga. Vi erbjuder kubbgolv i flera olika träslag och i tre olika storlekar. Alla våra Kubbgolv levereras med PEFC-certifierat råmaterial.

 

Referenser

Se referensprojekt med våra kubbgolv här

Kubbgolv Base

Originalet från Almedalsgolv som har varit med sedan starten. Kubbgolv Base har levererats till alla tänkbara projekt genom åren, allt från slöjdsalar till trestjärniga restauranger. Kombinera val av träslag, ytstruktur, läggningsalternativ och ytbehandling och skapa ett helt unikt golv.

Träslag: Furu, Gran, Lärk, Rökt Lärk, Ek och Rökt Ek

Dimensioner: Varierar mellan träslagen

Till Kubbgolv Base

Kubbgolv Industry

Kubbgolv Industry är ett alternativ till Kubbgolv Base med större dimensioner. Industry är ett bra alternativ till miljöer med hård belastning och kraftigt slitage, eller om man helt enkelt önskar en större dimension på kubben.

Träslag: Furu, Gran och Lärk

Dimensioner: Ca 70 x 140 mm och 30 mm tjock

Till Kubbgolv Industry

PEFC-certifiering / Miljöbedömning

Alla kubbgolv från Almedalsgolv är PEFC-certifierade. Golven uppfyller även kraven för flera miljöbedömningssystem så som BREEAM, LEED, Byggvarubedömningen m.fl.