At PARK

Golv: Parkettstav 1717

Stad: Göteborg

Golvyta: 600 kvm

Arkitekt: Okidoki arkitekter

Golventrepenör: Assmundsons Golv

Visa golv

Stavarna är levererade i varierande bredder lagt i ett fransk fiskbensmönster. Läs mer om mönsterläggning här.

Parkettstavar i olika bredder skapar tillsammans med vår ytbehandling 1717 ett spännande och levande golv. Förutom golvet levererade vi även bordsskivor i ekkubb till en del av restaurangen.

Kommentar

Stefan Karlsson At PARK

Stefan Karlsson är prisbelönt kock och kreativ ledare för bland annat restaurangerna TOSO, At PARK, SK Mat & Människor och Mr P i Göteborg. Almedalsgolv har tillverkat och levererat massiva trägolv till samtliga restauranger. 

Hur ser processen ut när ni väljer inredning och golv till en ny restaurang?

Det är alltid ett nära samarbete mellan arkitekten och oss delägare. Restaurangerna i Göteborg är framtagna tillsammans med Okidoki arkitekter. När vi ska öppna en ny restaurang är vi alltid väldigt noga med helheten. Vi vill ha en genomgående tanke som genomsyrar allt från dukning, inredning, klädsel på personal, vad som hänger på väggarna osv. Det måste hänga ihop för att förstärka matupplevelsen för gästen. När det gäller golven söker vi ofta något som är lite udda och som känns organiskt.

På senaste restaurangen At PARK på Avenyn i Göteborg ligger en stavparkett i varierade bredder i ett klassiskt fiskbensmönster. Berätta om valet av golv på At PARK.

Till At PARK ville vi ha ett mörkt trägolv i ett livfullt mönster som kunde samspela väl med den övriga inredningen. Det mörka golvet tillför värme till restaurangen och fiskbensmönstret ger rätt hantverkskänsla. Vi arbetar själva med mathantverk och vill gärna lyfta det med hjälp av hantverksmässig inredningen. Trägolv är dessutom skönt att gå på, det ger ett mjukt och varmt intryck och absorberar ljud på ett bra sätt.

Ni har samarbetat med Almedalsgolv i alla era projekt i Göteborg, hur kommer det sig?

Vi söker ofta något som är lite udda och det kan Almedalsgolv leverera.

Hur fungerar det med skötsel och underhåll i era restauranger?

Så länge man har rätt förutsättningar, får rätt information och följer anvisningarna så är det aldrig några problem.

Vilket golv ligger i din nästa restaurang om du får välja?

Jag gillar ju trägolv så det får det absolut bli! Det kan mycket väl bli ett nytt massivt trägolv i fiskbensmönster.