Referenser / Coworking Space

”Ett kontorshotell uppbyggt i olika plan. De olika nivåerna skapar rumslighet, dynamik och bidrar till en varierande arbetsmiljö, anpassade efter olika behov. Grönskande oaser skapar rumslighet och bidrar till en trivsammare arbetsmiljö. Här finns plats för möten, mer eller mindre avskilt, eller varför inte en anspråkslös kaffe på trappan.”

– Sanna Schilling, formgivare

Studentsamarbete

Tidigare i år besökte vi Stockholm Furniture & Light Fair som i vanlig ordning bjöd på mycket spännande och inspirerande. Studenterna visade som vanligt på enorm kreativ och nytänkande formgivning. Mest imponerade blev vi av ett matbord i massivt trä formgiven av Sanna Schilling, studerande på HDK i Göteborg.

Vi frågade Sanna om hon ville skissa på något till oss i kubb. Sanna fick fria händer och skapade en gradängtrappa kombinerat med ett Coworking Space. Stora och små utrymmen med plats för möten eller lugnt enskilt arbete.

Om Sanna Schilling

Sanna Schilling är nyutexaminerad formgivare från HDK i Göteborg där hon studerat masterprogrammet i design. Se mer av Sannas arbeten här.

Vad kännetecknar dig som formgivare?

Jag strävar efter att skapa tidlösa rum och artefakter med ett minimalistiskt, poetiskt och ärligt formspråk. Design som, trots sin enkelhet, bär på en stark identitet.

Berätta om idén bakom trappan…

Det är något visst med just kubbgolv. Jag uppskattar hur de olika träbitarna sammanfogas i ett vackert mönster. Ett mönster där varje enskild bit bär på en ådring som vittnar om trädets liv och unika historia. I skarvarna mellan dessa bitar uppstår ett vackert möte. Att använda just ett kubbgolv som grund för att skapa en mötesplats även människor emellan känns fint och på något vis också självklart.

Skapa unika trappor

Med Almedalsgolvs kubbtrappor och gradänger går det att skapa i stort sett vad som helst, från ett par trappsteg till enorma helhetslösningar med trappor, väggar, tak och sittgradänger. Det enda som behövs är en riktigt stor portion kreativitet… och en öppensinnad beställare. Genom åren har vi levererat en mängd kubbtrappor och gradänger. Ingen är den andra lik. Tack vare stor flexibilitet i tillverkningen kan vi ta fram det mesta när det kommer till val av träslag och storlek, alltid anpassat efter projektets förutsättningar.

Läs mer om våra kubbtrappor här