Magasin X Entréplan

Golv: Design XL Ask Mix Naturell

Stad: Uppsala

Arkitekt: White arkitekter

Golventrepenör: M2 Ytskikt

Visa golv

Magasin X i Uppsala vinner Sweden Green Building Awards kategori Årets LEED-byggnad 2023. Byggnaden har uppnått LEED Platinum-certifiering med högsta poäng i norra Europa.

 

Trappa och gradäng till Magasin X i Uppsala. Trappan och sittgradängen är tillverkad av vår Industriparkett Design XL i ask. Sätt- och plansteg levereras måttanpassade, slipade och ytbehandlade med sidenmatt hårdvaxolja.

Läs mer om våra trappor och gradänger här

Magasin X är Sveriges största kontorshus med en stomme helt byggd i trä. Byggnaden är miljöcertifierad enligt LEED Platinum som är den högsta klassningen.

Design XL tillverkas av spillmaterial från annan tillverkning samt råmaterial från stammens yttre delar som annars skulle använts till ved eller pellets. Miljöhänsyn, respekt för materialet och uppfinningsrikedom ligger bakom vår Industriparkett Design XL – marknadens största och troligen mest miljömedvetna industriparkett.

Läs mer om Design XL här

”I Magasin X testar vi ett spillvirkesgolv från Almedalsgolv. Och vi pratar inte om andrasortering! Snarare fjärdesortering kanske, alltså träspill som annars kulle gått direkt till fjärrvärmeverket och bara eldats upp. Vi fick verkligen dammsuga marknaden för att hitta ett riktigt smart, cirkulärt trägolv. Här är det en leverantör som tänkt till och skapat en ny produkt av råvaror som annars skulle gått till spillo.”

Jonas Wahlström chef för projektgenomförande hos Vasakronan i tidningen Golv till tak, nummer 4 2022.

Fler golv på Magasin X